Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Donald Trump se compara cu Nelson Mandela si se considera persecutat politic

Donald Trump se compara cu Nelson Mandela si se considera persecutat politic

Fostul preşedinte american Donald Trump (2017-2021), viitor candidat republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie, s-a comparat din nou cu respectatul activist antiapartheid Nelson Mandela, prezentându-se drept o victimă a persecuţiei politice. Trump a declarat că va deveni un Nelson Mandela modern, exprimându-și onoarea în acest sens pe platforma sa de socializare Truth Social. Aceasta este o nouă încercare a sa de a se prezenta ca o victimă a persecuţiei politice.

Mandela, câştigător al Premiului Nobel pentru Pace în 1993, a fost închis timp de aproape 30 de ani pentru lupta împotriva apartheidului și a devenit primul preşedinte de culoare al Africii de Sud în 1994, punând capăt a peste trei secole de guvernare de către albi.

Declaraţiile lui Trump au stârnit critici din partea echipei lui Biden. Jasmine Harris, directorul pentru mass-media afro-americană al campaniei Biden, a comentat ironic că Trump este atât de egocentric încât se compară cu Iisus Hristos și Nelson Mandela într-un interval scurt de timp. Aceasta nu este prima dată când Trump face această comparație, având precedentul la un miting din New Hampshire în octombrie anul trecut.

În altă ordine de idei, Donald Trump a strâns peste 50 de milioane de dolari în timpul unei seri de strângere de fonduri în Florida. Acest episod reprezintă un moment crucial în competiția pentru donații între Trump și Joe Biden în cursa pentru Casa Albă.

În viaţa electorală americană, banii devin un motiv de mândrie pentru tabăra care strânge mai mulți. 2024 se anunță a fi ciclul electoral cel mai costisitor din istoria ţării, iar competiția pentru fonduri s-a intensificat între cei doi candidați. Trump a anunțat că a strâns peste 50,5 milioane de dolari, dublu față de suma obținută de Biden la New York. Această performanță a făcut ca echipa lui Biden să considere suma obținută drept „disperată” în comparație.

Seara de strângere de fonduri a fost descrisă ca fiind incredibilă, oamenii contribuind pentru a susține o cauză și pentru a reda măreția Americii, conform declarațiilor lui Trump.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *