Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Donald Trump transmite un mesaj ferm către Israel: Opriți conflictul în Fâșia Gaza cât mai repede

Donald Trump transmite un mesaj ferm către Israel: Opriți conflictul în Fâșia Gaza cât mai repede

Fostul președinte american, Donald Trump, care candidează la alegerile prezidențiale din SUA, a făcut declarații referitoare la situația din Fâșia Gaza, subliniind necesitatea ca Israelul să încheie rapid conflictul.

Într-o apariție la emisiunea prezentatorului de radio conservator Hugh Hevitt, Trump a declarat: “Trebuie să termine cu asta. Trebuie să termine ceea ce au început. Trebuie să o facă. Terminați cu asta, și terminați-o repede, pentru că trebuie să revenim la normalitate și la pace”.

Trump a exprimat surprindere față de modul în care Israelul gestionează imaginea conflictului, criticând decizia de a publica înregistrări cu clădiri prăbușite, care pot influența percepția publicului. El a subliniat că această abordare îi afectează negativ imaginea Israelului în ochii opiniei publice internaționale.

Candidatul republican nu a oferit detalii despre modul în care ar aborda conflictul din Orientul Mijlociu în cazul unei noi mandate prezidențiale, dar a continuat să critice politica lui Joe Biden în regiune, catalogându-l drept un “idiot” și “cel mai tâmp președinte pe care l-am avut vreodată”.

Războiul din Gaza a fost declanșat de un masacru comis de militanți palestinieni în Israel, urmat de reacția dură a Israelului, soldată cu un număr semnificativ de victime. Comunitatea internațională a condamnat acțiunile violente și a cerut o soluție pașnică la conflictul din regiune.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *