Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Dorel Onaca anunță candidatura pentru Primăria Capitalei: Propunere tentantă pentru șoferi!

Dorel Onaca anunță candidatura pentru Primăria Capitalei: Propunere tentantă pentru șoferi!

Dorel Constantin Onaca, fost parlamentar și fost consilier prezidențial în primul mandat al lui Traian Băsescu, a făcut publică intenția sa de a candida la Primăria Capitalei. El va concura pentru funcția de primar al Bucureștiului din partea PRM.

Onaca a subliniat că una dintre prioritățile sale administrative pentru București este reprezentată de măsurile menite să fluidizeze traficul, inclusiv instalarea de semafoare inteligente și extinderea facilităților de parcare.

În trecut, Dorel Constantin Onaca a deținut funcția de consilier prezidențial în timpul primului mandat al lui Traian Băsescu. De asemenea, el a ocupat poziția de secretar general al PMP și a fost candidat la alegerile parlamentare din 2016 din partea aceleiași formațiuni politice. Onaca a fost deputat de Constanța între 1996 și 2000, iar ulterior, în perioada 2000 – 2008, a fost senator de Constanța din partea PDSR.

Într-o ironie a sortii, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PNL și PSD, are conexiuni strânse cu Traian Băsescu, fiind finul acestuia. Cîrstoiu a participat recent la o conferință organizată cu ocazia întâlnirii liderilor Partidului Socialiștilor Europeni de la București.

Referindu-se la situația actuală a Bucureștiului, Cătălin Cîrstoiu a subliniat: “Bucureștiul este un oraș extraordinar, dar se confruntă cu diverse probleme în prezent. Ca medic, îmi pasă de oameni și doresc să contribui la îmbunătățirea condițiilor de viață pentru cetățeni. Este momentul să acordăm atenția cuvenită orașului nostru. Bucureștiul este o metropolă europeană de talie mare și cred că pentru a funcționa eficient ca un oraș european, trebuie să urmăm trei direcții principale.”

Cătălin Cîrstoiu a adăugat: “Primul aspect important este deschiderea către exterior, spre alte orașe și capitale europene. Dacă ne gândim la experiența cancelarului Olaf Scholz, care a condus cu succes orașul Hamburg, putem observa un exemplu relevant de administrare eficientă a unei metropole frumoase.”

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *