Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Dosarul Kuliok: CEDO va examina cererea lui Dodon care s-a plâns pentru încălcarea dreptului la libera circulație

Dosarul Kuliok: CEDO va examina cererea lui Dodon care s-a plâns pentru încălcarea dreptului la libera circulație

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului cere explicații Guvernului de la Chișinău în dosarul în care fostul președinte Igor Dodon este cercetat penal pentru corupere pasivă și acceptarea finanțării Partidului Socialiștilor din partea unei „organizații criminale”, cauză penală aflată pe rol la Curtea Supremă de Justiție.

Fostul președinte s-a plâns la CEDO că extinderea interdicției de a părăsi țara la care a fost supus a constituit o ingerință disproporționată în dreptul său la libertatea de circulație.

Liderul PSRM susține că nu a depus cerere la CEDO pentru a obține despăgubiri materiale.

„Pentru mine, persoană care a ocupat mai multe funcții de demnitate publică, aceasta nu poate fi un motiv de mândrie și bucurie. Faptul că a trebuit să ajung tocmai la CEDO pentru ca să cer dreptate și să se constate abuzurile comise de politicienii aflați la guvernare în țara noastră în complicitate cu pionii lor din justiție, nu mă bucură”, susține Dodon.

Amintim că, în dosarul numit generic „Punga neagră”, lui Igor Dodon i se incriminează că, urmărind promovarea intereselor lui Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, care au creat și conduceau o organizație criminală și care aveau interesul de a controla procesele politice, sociale și economice din Republica Moldova, a pretins și a acceptat de la aceștia bani, de la 600 de mii până la un milion de dolari. Suma menționată ar fi fost pretinsă de către Dodon pentru achitarea cheltuielilor curente ale Partidul Socialiștilor.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *