Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Două femei din Italia, ÎNȘELATE cu promisiunea unui loc de muncă. Escrocii le-au lăsat cu conturile bancare goale

Două femei din Italia, ÎNȘELATE cu promisiunea unui loc de muncă. Escrocii le-au lăsat cu conturile bancare goale

Două italience din Tagliacozzo, provincia L’Aquila, regiunea Abruzzo, au căzut victime ale unei înșelăciuni complicate, atrase de promisiunea unui loc de muncă. Anunțul, care oferea un post part-time după-amiaza cu un salariu lunar de 1.200 de euro, s-a dovedit a fi capcana unui escroc ce utiliza un profil fals pe internet.

Interesate de oportunitate, cele două femei, rămase fără loc de muncă de ani de zile și în căutare disperată de o sursă de venit, nu au întârziat să răspundă anunțului. Escrocul, însă, din spatele profilului fals, a solicitat datele personale ale femeilor, inclusiv o copie a documentului de identitate și detalii ale unor carduri pe care urma să le transfere salariul.

Doar că încrederea lor s-a transformat imediat într-un coșmar, atunci când, imediat după primirea informațiilor, conturile lor bancare au fost golite. Situația a devenit și mai gravă pentru una dintre victime, o femeie de 44 de ani, care a fost ulterior convocată de carabinierii din Tagliacozzo pentru o acuzație de fraudă adusă împotriva sa de o persoană din Veneto.

Escrocii au folosit documentele sale personale pentru a efectua achiziții neplătite. Aflând de situație, victima a contactat imediat banca, realizând că banii ei nu mai erau în cont, fiind dispăruți prin retrageri zilnice. Abia atunci, femeia a înțeles că a fost înșelată.

Am decis să răspundem la anunț pentru că eram șomere și de luni de zile căutam un loc de muncă, din cauza multor probleme economice. După ce am contactat prin Messenger persoana care făcuse anunțul am primit primul răspuns după câteva zile. Ne-au răspuns astfel: «Ceea ce facem este o muncă rezervată publicității pe care o fac companiile. Acum vom trimite tot necesarul pe care apoi trebuie să-l împachetați și să-l trimiteți persoanelor care sunt deja indicate pe plicuri»

Dar zilele au trecut și materialul nu a ajuns niciodată. În schimb, a sosit o plângere împotriva femeilor pentru fraudă din partea societăților care au vândut produsele fără a primi plata.

Ajutate de avocați, femeile au depus o plângere oficială la autoritățile competente. Apărătorii sunt de părere că, în realitate, numărul celor afectați de astfel de înșelăciuni ar putea fi mult mai mare. Carabinierii sunt acum în căutarea escrocilor, care adesea reușesc să evite legea din cauza dificultăților de identificare.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *