Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Duma de Stat a Rusiei solicită oprirea emiterii cardurilor pentru copii „UNICORNUL curcubeu” / Motivul invocat de autorități

Duma de Stat a Rusiei solicită oprirea emiterii cardurilor pentru copii „UNICORNUL curcubeu” / Motivul invocat de autorități

Membrii comitetului Dumei de Stat pentru protecția familiei, maternității și copilăriei din Rusia au transmis o solicitare către șeful Sberbank, Herman Gref, cerând încetarea emiterii cardurilor de debit destinate copiilor cu simbolul „unicornul curcubeu”. Motivul principal invocat este asocierea acestui simbol cu mișcarea LGBT, considerată extremistă și interzisă în Rusia.

Solicitarea adresată lui Herman Oskarovici subliniază importanța respectării legislației ruse în vigoare și îndeamnă la oprirea emiterii „Cardului Sber pentru copii” ce prezintă simbolul „unicornul curcubeu” asociat mișcării LGBT, interzisă în Rusia conform documentului emis.

Autorii solicitării menționează că au primit multiple plângeri din partea părinților indignați de distribuirea acestor carduri. Ei subliniază că steagul curcubeu reprezintă simbolic mișcarea LGBT, conform documentului.

Pe 5 decembrie 2022, președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege ce extinde legislația împotriva promovării a ceea ce autoritățile de la Moscova definesc drept „propaganda LGBT”, interzicând practic orice manifestare publică a identității homosexuale în Rusia.

Noua lege extinde conceptul de „propagandă LGBT” în Rusia, incluzând orice formă de acțiune sau diseminare a informațiilor considerate promovare a homosexualității în spațiul public, online, în filme, cărți sau publicitate. Anterior, legislația rusă sancționa doar „demonstrarea” comportamentelor LGBT în fața copiilor.

În luna noiembrie 2023, la solicitarea Ministerului Justiției din Rusia, Curtea Supremă a recunoscut mișcarea socială internațională LGBT drept organizație extremistă și a interzis activitatea acesteia pe teritoriul Federației Ruse.

Articole conexe:

  • AFP: Rusia pregătește „măsuri de reacție” pentru a contracara „amenințarea foarte serioasă” din partea NATO
  • Rusia refuză participarea la un al doilea summit internațional pentru PACE în Ucraina: „Suntem conștienți de intențiile guvernului de la Kiev”

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *