Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Dumitru Crudu: S-a sinucis Fiodor Nicuriuc

Dumitru Crudu: S-a sinucis Fiodor Nicuriuc

Dumitru Crudu este un poet și dramaturg de limbă română din Republica Moldova, câștigător al Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului” în 2003. Azi, în mijlocul războiului, el rememorează o petrecere la care a participat în Flutura, unde Fiodor Nicuriuc, un însoțitor de vagon pe trenul Chișinău-Moscova, și-a sărbătorit ziua. Cu toate că războiul începuse, Fiodor a insistat să-și țină petrecerea, exprimându-și susținerea pentru acțiunile lui Putin. În urma unui schimb de replici tensionat, atmosfera s-a răcit între Dumitru și ceilalți participanți.

Ulterior, Fiodor s-a sinucis, fiind găsit spânzurat în podul casei sale. Vecinii și colegii au reacționat diferit la această veste, iar atmosfera din Flutura a început să se schimbe. Odată cu dispariția lui Fiodor, relațiile sociale s-au reglat, iar comunitatea a redevenit mai unită.

Moartea lui Fiodor a marcat un moment de tranziție în Flutura, readucând armonia și normalitatea în relațiile dintre locuitori. Dumitru a observat această schimbare și a simțit că orașul a revenit la atmosfera prietenoasă de dinainte de război.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *