Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Editura MDPI clarifică standardele de calitate

Editura MDPI clarifică standardele de calitate

Editura MDPI clarifică standardele de calitate: un angajament pentru excelență în publicațiile științifice Open Access, conform informațiilor furnizate de surse media.

În contextul revizuirii Standardelor Minime Naționale necesare și obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice de conferențiar și profesor din învățământul superior, a atestatului de abilitare, precum și a diplomei de doctor, Editura MDPI își propune să ofere clarificări privind standardele de calitate pentru publicațiile de tip Gold Open Access.

În ultimii ani, Editura MDPI a fost criticată pentru calitatea lucrărilor sale publicate. Cu toate acestea, MDPI a reacționat prompt și s-a adaptat conform cerințelor din industrie.

În prezent, Editura MDPI respectă o serie de standarde și directive pentru revistele sale, inclusiv cele impuse de diverse organizații precum Committee on Publication Ethics (COPE), Directory of Open Access Journals (DOAJ), International Committee of Medical Journal Editors (ICMJE), Consolidated Standards of Reporting Trials (CONSORT), Transparency and Openness Promotion Guidelines (TOP), Preferred Reporting Items for Systematic Reviews and Meta-Analyses (PRISMA), Reporting of In Vivo Experiments (ARRIVE) și principiile Findability, Accessibility, Interoperability, and Reuse (FAIR).

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *