Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Eliberarea ‘Brancardierului morții’, criminalul în serie care a șocat România la începutul anilor 2000

Eliberarea ‘Brancardierului morții’, criminalul în serie care a șocat România la începutul anilor 2000

Grigore Bota, cunoscut sub numele de ‘Brancardierul morții’, va fi eliberat după 25 de ani de închisoare, devenind liber astăzi. Bota a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis 11 oameni ai străzii, fiind prins după ce posibila sa a 12-a victimă a reușit să scape și să alerteze autoritățile.

Grigore Bota, considerat cel mai prolific criminal în serie din nordul țării și din istoria Maramureșului, a fost arestat în 2000 și condamnat la 99 de ani de închisoare pentru trei crime. El a recunoscut 3 dintre crime și a fost identificat ca autor al altor 7, toate victimele fiind oameni ai străzii.

Profilul psihologic al lui Bota arată că acesta era un bolnav psihic cu deviație sexuală, căuta victime sub influența alcoolului și le ataca în mod brutal. Anchetele au dezvăluit că Bota a avut o viață sexuală deviantă și că a fost agresat sexual încă din adolescență.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *