Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Erdogan acuză complicitatea lui Biden la crime de război

Erdogan acuză complicitatea lui Biden la crime de război

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a făcut declarații puternice la adresa omologului său american, Joe Biden, și a administrației acestuia, acuzându-i de complicitate la ceea ce el consideră a fi crime de război comise de Israel și încălcări ale dreptului internațional în conflictul din Gaza.

Într-un interviu acordat publicației “Newsweek” în cadrul summitului NATO de la Washington, Erdogan a condamnat “uciderea brutală” a civililor de către israelieni, precum și atacurile asupra spitalelor și a centrelor de ajutor, pe care le-a catalogat drept crime de război.

“Administrația SUA, totuși, ignoră aceste încălcări și oferă Israelului cel mai mare sprijin. Ei fac acest lucru cu prețul de a fi complici la aceste încălcări”, a subliniat președintele turc.

Erdogan a cerut sancțiuni împotriva Israelului și a adus în discuție lipsa de acțiune din partea comunității internaționale în fața acestor încălcări grave.

Israelul respinge acuzațiile de crime de război și neagă că ar fi vizat deliberat civili în lupta împotriva grupării Hamas din Fâșia Gaza.

Peste 38.000 de palestinieni, majoritatea civili, au fost uciși de la începutul conflictului, conform autorităților medicale din Gaza.

Turcia, membru NATO, a denunțat atacul Israelului, a suspendat comerțul cu acesta și și-a exprimat sprijinul pentru Hamas. Erdogan a criticat țările occidentale pentru sprijinul acordat Israelului și a pledat pentru o pedepsire a acestuia la nivel internațional.

Întrebat despre relațiile Turciei cu Rusia și China, Erdogan a subliniat că diplomația țării sale se bazează pe o abordare de “câștig-câștig” și că nu exclude colaborarea cu entități neoccidentale, menționând contactele recente cu grupul BRICS și Organizația de Cooperare din Shanghai.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *