Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Erdogan declanșează războiul economic cu Israelul: Turcia interzice exportul a peste 50 de produse către Tel Aviv / Reacție fermă din partea Israelului

Erdogan declanșează războiul economic cu Israelul: Turcia interzice exportul a peste 50 de produse către Tel Aviv / Reacție fermă din partea Israelului

Restrângerea exporturilor către Israel

Ministerul Comerțului din Turcia a anunțat că exporturile către Israel vor fi restricționate începând cu 9 aprilie. Sunt vizate 54 de produse, iar restricția va fi menținută până când Israelul declară încetarea focului, conform declarației ministerului.

Declarația Ministerului: „Israelul efectuează un masacru în Fâșia Gaza de mai bine de 6 luni. Numărul victimelor depășește 33 de mii, iar numărul răniților este de peste sute de mii, majoritatea fiind femei și copii. Fâșia Gaza a suferit distrugeri masive.”

Turcia a depus eforturi diplomatice la nivel internațional pentru a opri conflictele și a căuta soluții diplomatice și umanitare.

Produse vizate de sancțiuni

  • Profile din aluminiu
  • Fire de aluminiu
  • Coloranți
  • Profile, tije și fire din cupru
  • Betoniere
  • Țevi și fitinguri din oțel
  • Și multe altele…

Reacția Israelului

Israelul va solicita țărilor aliate și companiilor americane să înceteze investițiile în Turcia ca răspuns la restricțiile impuse de Ankara. Israelul intenționează să desemneze produsele interzise pentru exportul din Turcia.

Context tensionat

Decizia Turciei de a restricționa comerțul cu Israelul vine după incidentul în care ajutorul umanitar trimis de Turcia către Gaza a fost împiedicat de autoritățile israeliene. Relațiile dintre cele două țări au fost tensionate, iar măsurile economice au escaladat conflictul.

Concluzie

Conflictul economic dintre Turcia și Israel a generat restricții comerciale și reacții dure din ambele părți, afectând relațiile bilaterale și economiile celor două țări.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *