Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Exercițiu de mobilizare armată în Brăila și Galați. REZERVIȘTII, chemați la unitățile militare!

Exercițiu de mobilizare armată în Brăila și Galați. REZERVIȘTII, chemați la unitățile militare!

Un amplu exercițiu de mobilizare se desfășoară săptămâna aceasta în județele Brăila și Galați. Exercițiul a început luni, 8 aprilie, și va ține până vineri.

Mai mulți militari rezerviști sunt chemați la unitățile militare pentru antrenament, inclusiv pentru trageri. MApN a declanșat MOBEX BR-GL-24.

Exercițiul se numește MOBEX BR-GL-24 și este condus de Ministerul Apărării Naționale.

„În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război și ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în perioada 08 – 12 aprilie 2024, în județul Galați va avea loc „Exercițiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare – MOBEX BR-GL-24”, condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor”, a anunțat Prefectura Galați.

Exercițiul se desfășoară simultan în județele Brăila și Galați.

Potrivit Prefecturii Galați „exercițiile de acest tip se planifică și se organizează periodic în toate județele țării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în anul premergător desfășurării acestora”.

Pe timpul antrenamentului, mai mulți militari rezerviști cu domiciliul în județul Galați, cuprinși în planurile de mobilizare, vor fi chemați la unități militare în vederea efectuării unor activități specifice de pregătire.

În programul militarilor rezerviști este planificată o secvență de antrenament în Poligonul de tragere Smârdan, care va avea loc miercuri, a precizat Prefectura Galați.

CITEȘTE ȘI:
Mircea Geoană, despre scenariul unei INVAZII a Rusiei în România: „Ideea că ai nevoie de 24 de ore să-ți vină aliații nu mai este de actualitate”

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *