Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Economie > Fabrica din România care se REDESCHIDE după 16 ani / Aproape 300 de noi locuri de muncă vor fi scoase la concurs

Fabrica din România care se REDESCHIDE după 16 ani / Aproape 300 de noi locuri de muncă vor fi scoase la concurs

Fabrica de armament “Arsenal” din Reșița, România, va fi redeschisă după o pauză de 16 ani, aducând speranță pentru până la 300 de noi locuri de muncă în regiune. Fabrica se pregătește să redevină un jucător important în producția de obuze și tunuri, contribuind la industria de apărare europeană.

În urma unui amplu proces de retehnologizare planificat pentru următoarele șase luni, fabrica va relua activitatea de producție. Inițial, se estimează că vor fi angajați 75 de oameni, iar ulterior numărul acestora va crește semnificativ, apropiindu-se de 300 de angajați.

SC Arsenal, cunoscută anterior sub numele de Întreprinderea Mecanică Reșița, a fost un pilon economic în zonă, având peste 2000 de angajați înainte de 1989. Această redeschidere aduce o veste bună pentru comunitatea locală și pentru industria de apărare din România.

Conform declarațiilor oficiale, fabrica va produce muniție de război în primele șase luni, urmând ca ulterior să se extindă și să reia producția de tunuri. Contractul semnat cu compania Torman Internațional din România, cu acționariat englez, va aduce noi oportunități de dezvoltare și colaborare.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei a subliniat că întreaga activitate a fabricii va fi organizată eficient, cu toate componentele aduse de pe piața internă din România, consolidând astfel sectorul industrial al țării.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *