Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Fechet și PNL evită subiectul Sechelariu, după ce l-au propus candidat la Primărie

Fechet și PNL evită subiectul Sechelariu, după ce l-au propus candidat la Primărie

După ce au avansat propunerea de candidat la Primăria Bacău pentru Sergiu Sechelariu, fost membru controversat al „grupului de la Bacău” din guvernarea lui Adrian Năstase, Mircea Fechet și PNL evită subiectul, refuzând să facă declarații și adoptând o conduită tip „silenzio stampa”.

Canalul de comunicare dintre PNL și Sechelariu este mai vechi, fiind asigurat de viceprimarul Liviu Miroșeanu, precum și de consiliera locală Violeta Hazaparu. Într-o luare de poziție recentă în cotidianul Deșteptarea, Sechelariu a afirmat că atât ministrul Fechet, cât și viceprimarul „Miroșanu” îl susțin drept candidat la Primăria Bacău.

„În conjunctura actuală, Partidul Național Liberal m-a convins să candidez ca liberal”, a declarat fostul nume marcant al dosarului de corupție „Zambaccian”.

Susținerea lui Sechelariu, lansată de Fechet atât în ședințele din PNL, cât și în discuțiile cu social-democrații băcăuani, s-a vrut a fi o cacealma politică prin care liberalii, aflați în cădere liberă în preferințele electoratului, au încercat să forțeze mâna PSD, folosind numele Sechelariu pe post de „berbec”.

Mircea Fechet, confruntat cu perspectiva încheierii carierei politice, în contextul scorului scăzut al PNL, caută o soluție de „extragere” din postura de candidat la Consiliul Județean, pentru a rămâne în funcția de ministru al Mediului, neatins de tsunami-ul alegerilor locale.

Cacealmaua „Sechelariu candidat PNL” pare să devină realitate, în condițiile în care Fechet pare să nu mai aibă o altă cale de ieșire, startul campaniei și ziua alegerilor fiind aproape. Calculul cacealmist al ministrului Fechet este o mare păcăleală dată liberalilor băcăuani.

Sergiu Sechelariu este cunoscut pentru escapadele sale vânătorești scumpe și pentru postura sa de om complet desprins de administrația publică. Fechet riscă să îngroape PNL, un partid deja serios intrat la apă atât în municipiu, cât și la județ.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *