Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Fizicianul Ron Mallet face un anunț curajos: susține că știe cum putem realiza călătoria în timp

Fizicianul Ron Mallet face un anunț curajos: susține că știe cum putem realiza călătoria în timp

Călătoria în timp

A fost de ani de zile unul dintre cele mai mari trope din science-fiction. Totuși, ce s-ar întâmpla dacă am putea să ne întoarcem în timp și să vizităm o persoană dragă înainte de moartea acesteia? Evident, nu știm încă multe lucruri despre ce fel de consecințe ar putea avea călătoria în timp, dar acest lucru nu l-a împiedicat pe fizicianul Ron Mallet să fie obsedat de o viață întreagă de încercarea de a descoperi ecuația călătoriei în timp.

Obsesia pentru călătoria în timp

Inspirat și obsedat de călătoria în timp încă din tinerețe, Ron Mallet a fost marcat de moartea tatălui său și de romanele SF care i-au alimentat pasiunea. Această obsesie l-a condus spre o carieră în fizică, unde încearcă să rezolve ecuația călătoriei în timp și să construiască o mașină capabilă să se întoarcă în timp și spațiu.

Dorința de a-și vedea tatăl încă o dată

Ca multe personaje din literatura SF, Mallet își dorește să-și revadă tatăl, motivându-și cercetările către construirea unei mașini a timpului. Ideea sa se bazează pe un fascicul de lumină rotativ care manipulează gravitația, având potențialul de a crea o gaură neagră artificială pentru călătoria în timp.

Ecuația călătoriei în timp

Conform teoriei lui Mallet, un dispozitiv bazat pe ecuația sa ar folosi un inel de lasere pentru a imita efectele unei găuri negre, distorsionând spațiul și timpul. Cu toate acestea, construirea unei mașini a timpului funcționale rămâne un obstacol major, deși ecuația sa ar putea fi cheia către realizarea acestei călătorii.

Concluzie

Ecuația lui Ron Mallet pentru călătoria în timp reprezintă un pas important în explorarea posibilității călătoriei în timp. Cu toate acestea, construirea unei mașini a timpului reale rămâne un vis îndrăzneț și un provocare tehnică majoră pentru viitor.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *