Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Florencia Guinazu, jucătoare de fotbal, ucisă de fostul ei partener, care s-a sinucis – Emis ordin de restricţie pe numele bărbatului

Florencia Guinazu, jucătoare de fotbal, ucisă de fostul ei partener, care s-a sinucis – Emis ordin de restricţie pe numele bărbatului

Florencia Guiñazu, jucătoare de fotbal la Club Atlético Argentino (nivel regional), a fost ucisă de fostul ei partener la domiciliul ei. Ea a fost găsită strangulată, în timp ce bărbatul s-a sinucis, conform informațiilor furnizate de autorități locale.

Florencia Guiñazu, în vârstă de 30 de ani, era mamă a doi copii, un băiat de 7 ani și o fetiță de 5 ani. Cel mai mare copil se afla în casă în momentul tragic, conform primelor rapoarte oficiale.

“Chemaţi poliţia, copiii sunt singuri”, a fost mesajul scris de fostul partener pe ușa locuinței înainte de a-și lua viața.

Vecinul care a descoperit mesajul a alertat imediat autoritățile. Ministerul argentinian al Justiției a confirmat că bărbatul, Ignacio Agustín Noto, a fost obiectul unei plângeri din partea lui Florencia Guiñazu în noiembrie 2023, cerându-i să părăsească locuința.

“Îi cer în fiecare zi să plece din casa mea”, a declarat Florencia la poliție după o ceartă, menționând că nu a fost rănită în incident.

Un ordin de restricție fusese emis împotriva bărbatului de către poliție, acesta fiind respectat până în ziua tragediei.

Federația argentiniană de fotbal (AFA) a exprimat “profunda tristețe”. River Plate, unul dintre cele mai populare cluburi din țară, și-a reiterat angajamentul pentru o societate liberă de violență împotriva femeilor.

Mai multe echipe au transmis condoleanțe, susținând mișcarea Ni una menos (“Nici una mai puțin”), utilizată începând cu 2015 în Argentina și în alte țări hispanice pentru a condamna violența împotriva femeilor.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *