Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Franța anunță ruperea relațiilor cu Rusia, Moscova reacționează dur

Franța anunță ruperea relațiilor cu Rusia, Moscova reacționează dur

Discuțiile cu oficialii ruși nu mai sunt în interesul Franței, a declarat ministrul afacerilor Externe al țării, Stephane Séjourné. Moscova îi acuză pe politicienii care cer intervenția în Ucraina că ‘se joacă cu focul’, referindu-se la președintele francez Emmanuel Macron.

‘Astăzi nu este în interesul nostru să vorbim cu oficialii ruși, deoarece comunicatele care apar și rapoartele care sunt făcute sunt minciuni’, a declarat ministrul. El a menționat că dialogul va putea fi reluat doar după revenirea unui anumit nivel de încredere. ‘Și, în primul rând, va fi necesar să vedem evoluția evenimentelor pe frontul militar din Ucraina. Până acum, nu este cazul’, a adăugat Séjourné.

Reacția Moscovei

Președintele francez, Emmanuel Macron, se joacă cu focul începând discuțiile despre posibila trimitere a contingentelor militare în Ucraina, a declarat șeful departamentului CSI al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Alexei Polishchuk.

‘Politicienii care cer intervenția militară în Ucraina se joacă cu focul’, a spus diplomatul, comentând declarațiile liderului francez.

Polishchuk a avertizat asupra riscurilor de escaladare și extindere a crizei, criticând infantilismul politic al unor politicieni occidentali.

Ce a spus Macron

Macron a menționat că la o întâlnire la Paris s-a discutat posibila trimitere de trupe terestre în Ucraina.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *