Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei aduce ‘Crai nou’ in educatie

Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei aduce ‘Crai nou’ in educatie

Grupul Noua Arboroasa, initiativa culturala si civica a Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, a inregistrat primul succes de la infiintarea sa, in luna martie a acestui an.

Grupul a solicitat Ministerului Educatiei introducerea in curriculum scolar ca material si resursa didactica a spectacolului de teatru ‘Crai Nou. Viata lui Ciprian Porumbescu’ dupa un scenariu de Serban Fleancu si Sabina Balasu. Solicitarea a fost aprobata.

‘Ministerul Educatiei a considerat ca spectacolul va constitui un instrument valoros pentru profesori in demersul lor educativ si ca va stimula interesul tinerilor pentru cultura nationala intr-un mod creativ.’

Ministerul Educatiei a confirmat astfel ca inregistrarea video va fi introdusa pe platforma educationala educred.ro pentru a putea fi accesata de elevii si studentii interesati de viata si creatia marelui compozitor Ciprian Porumbescu. Spectacolul a fost produs sub egida Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei si a avut in distributie pe actorul Vlad Radescu, cunoscut pentru rolul sau memorabil in filmul biografic ‘Ciprian Porumbescu’.

Grupul Noua Arboroasa si Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei saluta deschiderea Ministerului Educatiei la acest tip de initiative si invita publicul sa se alature si urmatoarelor actiuni in slujba promovarii valorilor culturale nationale’, transmite FDVDR.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *