Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Sport > Gareth Southgate vorbește despre calificarea Angliei în a doua finală consecutivă de Campionat European

Gareth Southgate vorbește despre calificarea Angliei în a doua finală consecutivă de Campionat European

Selecționerul Gareth Southgate a subliniat că Anglia a oferit suporterilor săi unele dintre cele mai frumoase nopți din ultimii 50 de ani, după ce și-a asigurat locul în a doua finală consecutivă a Campionatului European. Victoria dramatică a venit în minutul 90, când rezerva Ollie Watkins a marcat pentru 2-1 împotriva Olandei, trimitând Anglia în finala cu Spania.

Southgate a condus Anglia la prima finală în 55 de ani, pierdută în fața Italiei la Euro 2020, dar speră să obțină succes de data aceasta. El a menționat că obiectivul echipei este să câștige turneul și să ofere suporterilor serile de neuitat.

Despre reacțiile critice primite, Southgate a declarat: “Cu toții vrem să fim iubiți, nu-i așa? Când faci ceva pentru țara ta și nu ești apreciat pentru asta, este foarte greu. Să poți sărbători o a doua finală este foarte special.”

Echipa națională a Angliei a învins reprezentativa Țărilor de Jos cu scorul de 2-1, calificându-se astfel în finala Euro 2024, unde va întâlni Spania. Anglia este pentru a doua oară consecutiv în finală, după înfrângerea din 2020 împotriva Italiei.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *