Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Geoană: Va fi jale cu atacurile rusești pe dezinformare, pe cibernetic, împotriva alegerilor, inclusiv în România

Geoană: Va fi jale cu atacurile rusești pe dezinformare, pe cibernetic, împotriva alegerilor, inclusiv în România

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a avertizat că Rusia va lansa atacuri cibernetice și campanii de dezinformare pentru a perturba alegerile din Europa, inclusiv din România, în încercarea de a influența rezultatele în favoarea Moscovei.

Geoană a subliniat că conceptul de securitate națională și aliată s-a extins semnificativ, incluzând aspecte militare, economice, cibernetice și protecția împotriva teatrelor hibride. El a evidențiat importanța securității democratice, avertizând asupra posibilelor atacuri rusești de dezinformare și cibernetice împotriva procesului electoral din România.

Vorbind despre peisajul politic românesc, Geoană a menționat că există o oarecare oboseală față de proiectul politic actual și că este esențial ca cetățenii să participe în număr mare la alegeri pentru a-și proteja votul și a nu permite influențe oligarhice asupra viitorului președinte al țării.

Geoană a atras atenția asupra existenței unor forțe politice antioccidentale în România, susținute de Rusia și alții, care încearcă să submineze valorile occidentale. De asemenea, a menționat că există confuzie deliberată în această zonă, iar un procent semnificativ de români consideră că alegerile vor fi fraudate în acest an.

În contextul unei posibile influențe străine asupra alegerilor, este crucial ca cetățenii să fie vigilenți și să-și exercite dreptul de vot în mod responsabil.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *