Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Germania investește șapte miliarde de euro în modernizarea forțelor armate: achiziții de nave și vehicule militare

Germania investește șapte miliarde de euro în modernizarea forțelor armate: achiziții de nave și vehicule militare

Coaliția guvernamentală din Germania va aloca aproximativ șapte miliarde de euro pentru modernizarea forțelor armate, incluzând două fregate suplimentare și sute de vehicule blindate, conform oficialilor guvernamentali de la Berlin.

Guvernul Olaf Scholz va achiziționa încă două fregate F126 pentru trei miliarde de euro, extinzând numărul total la șase, conform surselor anonime implicate în planificare.

Proiectul fregatelor va fi încredințat companiei Damen Schelde Naval Shipbuilding BV din Olanda, cu implicarea firmelor Thales SA (Franța) și Blohm+Voss (Germania).

În plus, Germania va semna un contract de patru miliarde de euro pentru 900 de transportoare blindate Fuchs fabricate de Rheinmetall Landsysteme GmbH, cu livrările programate să înceapă din 2025.

Ministerul german al Apărării nu a făcut încă anunțuri oficiale privind aceste achiziții, iar contractele vor trebui să fie aprobate de Bundestag, Parlamentul Germaniei.

Deciziile vin în contextul riscurilor generate de invazia militară rusă în Ucraina, iar cancelarul Scholz a asigurat menținerea nivelului cheltuielilor militare și după expirarea fondului special de achiziții în 2027.

Ministrul Finanțelor, Christian Lindner, a subliniat că bugetul militar va rămâne constant în 2025, în timp ce alte ministere vor reduce cheltuielile.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *