Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Germania restructurează armata pentru a se pregăti de un mare război: schimbări majore în planificare și organizare

Germania restructurează armata pentru a se pregăti de un mare război: schimbări majore în planificare și organizare

Germania își reorganizează armata și o dotează cu o comandă operațională unificată, inclusiv o forță specializată în război electronic, operațiuni cibernetice, recunoaștere și protecția infrastructurilor electronice.

“Este vorba de a pregăti armata germană cu adevărat pentru război”, a subliniat ministrul german al Apărării, Boris Pistorius.

Reforma implică crearea unui comandament operațional unificat și reorganizarea forțelor armate în patru ramuri, incluzând forța de informare și spațiu cibernetic (CIR).

Organizare și planificare îmbunătățite

Deciziile centralizate, eliminarea dificultăților de coordonare și adaptarea la cerințele structurilor supranaționale sunt obiectivele principale ale restructurării.

Ministrul Pistorius a subliniat importanța capacității de război și necesitatea unei adaptări la noile provocări de securitate din Europa.

În plus, se ia în considerare reintroducerea serviciului militar obligatoriu pentru a face față noilor cerințe de securitate.

Concluzie

Reforma armatei germane reflectă eforturile de a asigura o poziție optimă în situații de urgență sau de apărare, în contextul unei Europe cu o situație de securitate tot mai tensionată.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *