Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Google vrea să impună TAXE pentru conținutul premium generat de Inteligența Artificială

Google vrea să impună TAXE pentru conținutul premium generat de Inteligența Artificială

Google, motorul de căutare utilizat de peste un miliard de oameni din întreaga lume, analizează posibilitatea de a percepe taxe pentru conținutul premium generat de Inteligența Artificială. Compania, deținută de colosul Alphabet Inc, ar fi în curs de revizuire a modelului său de afaceri și analizează posibilitatea de a plasa o parte din produsele sale de bază în spatele unui paywall.

Ar fi prima dată când Google ar percepe taxe pentru oricare dintre conținuturile sale. Deocamdată, compania a transmis că nu are „chiar acum” niciun anunț de făcut. Potrivit Financial Times, se pare că este în analiză adăugarea anumitor funcții de căutare cu Inteligență Artificială la serviciile sale de abonament premium, care oferă deja acces la noul asistent de IA numit Gemini.

Gemini este versiunea Google a chatbotului viral ChatGPT. Se pare că directorii nu au luat încă o decizie cu privire la momentul în care sau dacă vor merge mai departe cu această tehnologie, dar FT precizează că inginerii dezvoltă know-how-ul necesar pentru a implementa acest serviciu pe bani. Motorul de căutare tradițional al Google va rămâne gratuit, dar va continua să apară cu reclame alături de conținutul căutat, pe care îl vor vedea și abonații, arată și BBC.

CITEȘTE ȘI:

Piața muncii, afectată în plin de INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ. Ce meserii sunt în pericol

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *