Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Guvernul aloca 14 milioane de lei pentru DNA inainte de campanie electorala

Guvernul aloca 14 milioane de lei pentru DNA inainte de campanie electorala

Guvernul a decis să suplimenteze bugetul Ministerului Public cu suma de 14,89 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară pentru anul curent. Din această sumă, 14 milioane de lei sunt destinați Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru co-finanțarea proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile, achiziționarea de autoturisme, mobilier și aparatură birotică necesare desfășurării activităților instituției.

Hotărârea de Guvern privind suplimentarea bugetului Ministerului Public pentru anul 2024 din Fondul de rezervă bugetară a fost adoptată de Executiv. Această măsură este prevăzută în bugetul de stat pentru anul 2024.

Mai multe fonduri pentru Parchete

Din totalul sumei alocate, 891.000 lei sunt destinați constituiri garanției pentru contractul de închiriere a noului sediu al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Acești bani reprezintă credite de angajament și credite bugetare conform comunicatului de presă al Guvernului.

Restul sumei, respectiv 14 milioane lei, sunt alocați DNA pentru asigurarea co-finanțării proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile și achiziționarea de bunuri și servicii necesare desfășurării activităților specifice ale instituției, inclusiv autoturisme, mobilier și aparatură birotică conform sursei menționate.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *