Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > H.D. HARTMANN: Iohannis joacă, pe BANII românilor, o ruletă care ne poate crea foarte mari probleme / „E problemă de DNA”

H.D. HARTMANN: Iohannis joacă, pe BANII românilor, o ruletă care ne poate crea foarte mari probleme / „E problemă de DNA”

Dacă ar sta față în față cu șeful statului, analistul H.D. Hartmann l-ar întreba pe Klaus Iohannis ce a făcut pentru România.

Hartmann spune, la Gândul Eclusiv, că demersul lui Iohannis de a candida pentru postul de secretar general al NATO este „pentru el, nu pentru România”. Mai mult decât atât, analistul consideră că președintele „joacă pe banii românilor o ruletă care ne poate crea foarte mari probleme”.

Iohannis nu m-a impresionat niciodată. Pe mine nu mă impresionează aroganții. L-aș întreba: și pentru România ce ai făcut? Din acest punct de vedere, președintele Iohannis joacă, pe banii românilor, o ruletă care ne poate crea foarte mari probleme.

Analistul H.D. Hartmann pune la îndoială introducerea României în „acest joc”, care pare a fi mai mult o loterie.

Este foarte clar că acuma este un grup de țări Slovacia, Ungaria, Turcia și România. Nu știu dacă România trebuia să fie introdus în această în acest joc. Este o loterie și dacă nu este, ce se întâmplă după aceea? Vei avea un secretar general al NATO, care îți va fi ostil. Și după aceea, dacă iese acest individ secretar general, aduce ceva României?

În fața acestei situații, DNA ar trebui să aducă unele lămuriri, consideră Hartmann. Uite cum explică:

DNA, în acest moment trebuie să ne explice și trebuie să afle dacă Iohannis își face campania lui proprie pe banii poporului român. Și atunci, ăsta e dosar penal, e cu cătușe, e arestat 30 de zile, la Palatul Cotroceni, n-are voie să iasă, să primească pe nimeni. Trebuie văzut programul său, care e secret.

Iohannis acum joacă destinul său personal, întărește Hartmann, care își aduce aminte de perioada în care a fost propus pentru funcția de prim-ministru al României.

El face exact cum a făcut când a fost propus prim-ministru, nu știa nimeni cine este. Iohannis nu făcuse nimic în viața lui, își făcuse Capitala Europeană pe bani dați de Adrian Năstase, de guvernul Năstase, guvernul socialist Năstase. Acest individ acuma joacă, nu mai are cine să-l sprijine și, gata, repede se duce secretar general al NATO. Repet, ce face pentru România?

Tot Hartmann concluzionează spunând că „nu va face nimic, dar va avea luxul, gărzile și statutul”. Însă, ce se va întâmpla cu România? Ce se întâmplă dacă vine o nouă propunere?, se întreabă Hartmann.

Ce te faci dacă vine o nouă propunere, Ungaria zice nu, îi zice și Turcia nu lui Rutte și vine SUA cu altă propunere, care sigur nu va fi Iohannis. Și România ce va face? Va vota împotrivă, ca să-l sprijină pe ăsta? De-aia spun că e problemă de DNA. E problemă penală.

În ceea ce-l privește pe „contracandidatul” său, premierul olandez Mark Rutte, Hartmann afirmă că a primit un răspuns ferm că nu va fi sprijinit de partea turcă. Făcând referire la anunțul oficial că președintele Recep Erdogan „și-a exprimat așteptările de la următorul secretar general”, într-o discuție cu Rutte, Hartmann afirmă că, de fapt, Turcia a deschis negocierile cu Statele Unite.

Urmărește întreaga analiză aici.

CITEȘTE ȘI:

  • Scenariu de coșmar: Lui Putin i-ar trebui mai puțin de 24 de ore pentru a ataca și a CUCERI Bucureștiul / Cel mai vulnerabil punct din România
  • Ucraina nu va fi invitată să adere la NATO la summitul de la Washington. SUA şi Germania se opun

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *