Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Hidroelectrica încurajează dezvoltarea industriei din România la Gândul Euro Industry SUMMIT

Hidroelectrica încurajează dezvoltarea industriei din România la Gândul Euro Industry SUMMIT

Hidroelectrica are planuri ambițioase de dezvoltare, iar achiziția UCM Reșița reprezintă un pas înainte. Prin această achiziție, precum și cu sprijinul furnizorului de mentenanță Hidroserv, își reduce dependența de furnizori. Radu Constantin, membru în directoratul Hidroelectrica, a subliniat că compania încurajează dezvoltarea industriei din România prin fapte concrete, conform Gândul Euro Industry Summit.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, își asigură viitorul organizând sesiuni de internship pentru studenți și oferind burse pentru cei cu rezultate deosebite.

Radu Constantin a menționat: “Hidroelectrica desfășoară un program de internship pentru studenți de la mai multe facultăți de profil, dorind să aducă tineri specialiști în cadrul companiei pentru a-i pregăti. De asemenea, oferim burse pentru a stimula interesul tinerilor în domeniul nostru.”

În ceea ce privește oferta pentru consumatorii casnici, Hidroelectrica a menținut o ofertă corectă și accesibilă, protejându-i de fluctuațiile de preț de pe piața de energie din perioada 2022-2023.

Radu Constantin a subliniat: “Hidroelectrica își asumă rolul de pilon al stabilității sistemului energetic național, fiind atât producător, cât și furnizor de energie. Compania a protejat clienții de evoluțiile pieței de energie, menținându-și oferta constantă încă din 01/01/2021.”

Un aspect important discutat a fost digitalizarea lanțului de furnizare, care a condus la creșterea portofoliului de clienți al Hidroelectrica.

“Cu siguranță ne-am adresat și industriei, iar acest lucru a dus la o creștere constantă a portofoliului companiei pe piața de furnizare concurențială. Suntem acum concentrați pe digitalizarea întregului lanț de furnizare”, a declarat oficialul Hidroelectrica.

Radu Constantin a vorbit și despre investițiile companiei, evidențiind proiectele majore precum retehnologizarea Vidraru, proiectul Râul Mare Retezat și licitația pentru Pașcani.

Conferința “GÂNDUL Euro Industry SUMMIT” a abordat teme precum creșterea competitivității industriei românești și europene, regândirea EU Green Deal, construirea unui Pact Industrial, soluții pentru asigurarea costurilor competitive la electricitate și forță de muncă, sprijin financiar pentru decarbonizare și strategii de finanțare pentru proiectele strategice ale României.

Concluzie

Hidroelectrica se angajează să încurajeze dezvoltarea industriei din România prin acțiuni concrete și investiții strategice, menținându-și poziția de lider în producția de energie electrică și promovând inovația și sustenabilitatea în sectorul energetic.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *