Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Hoții români de buzunare și albanezii domină transportul în comun din Atena

Hoții români de buzunare și albanezii domină transportul în comun din Atena

Un adevărat șoc a fost generat de dezvăluirea unor conversații dintre membrii unei mari bande de hoți de buzunare care au preluat controlul asupra mijloacelor de transport în comun din Atena. Dialogurile evidențiază faptul că aceștia își continuă activitățile infracționale fără teamă de repercusiuni, chiar și în urma arestărilor recente efectuate de poliție.

Hoții români și albanezii sunt implicați într-una dintre cele șase subgrupuri infracționale destructurate recent în urma operațiunilor desfășurate de Subdirecția de Securitate din Atena. Aceștia au acționat în mod coordonat, comițând furturi asupra turiștilor și locuitorilor Atenei în mijloacele de transport în comun și în zonele turistice, dar și spargeri de autovehicule, trafic de droguri și punere în circulație a bancnotelor false în centrul orașului.

“Nu mai merg pe autobuzele albastre! Pentru că voi avea probleme și cu albanezii și nici nu fac bani!”

Hoții au stabilit un acord informal prin care își delimitează zonele de acțiune, evitând conflictele directe. De asemenea, au găsit modalități ingenioase de a goli cardurile bancare imediat, inclusiv fără a cunoaște codul PIN, folosind POS-uri pe care le aveau în locuințele temporare. Până în prezent, au fost identificați 237 de membri din cele 6 bande, cu 50 de arestări și 6 persoane aflate în detenție.

În total, câștigurile financiare ilegale ale acestor grupuri se ridică la 1.400.000 de euro. Mai mult, un membru al unei bande specializate în spargeri de locuințe a fost implicat și în incidente violente, precum focuri de armă și asasinate, legate de disputele din lumea interlopă.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *