Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Imagini dramatice din Rusia: Inundațiile din Orsk au dus la evacuarea a mii de oameni și declanșarea unei situații de urgență federală

Imagini dramatice din Rusia: Inundațiile din Orsk au dus la evacuarea a mii de oameni și declanșarea unei situații de urgență federală

Autoritățile ruse au confirmat că inundațiile din Orsk, situat în Urali, au devenit mai severe în ultimele ore, după ruperea unui baraj, ceea ce a condus deja la evacuarea a câteva mii de locuitori. Nu au fost raportate victime până în acest moment.

Ministrul rus pentru Situații de Urgență, Alexander Kurenkov, a descris situația ca fiind critică la sosirea sa în Orsk, un oraș industrial cu peste 200.000 de locuitori, situat în apropierea frontierei cu Kazahstan.

Imaginile difuzate arată oficialul înconjurat de salvatori pe apele care inundă casele și sediile comerciale. Peste 4.500 de case au fost inundate în Orsk și peste 4.000 de persoane au fost evacuate în adăposturi temporare.

În plus, există avertismente privind posibile inundații în alte regiuni precum Kurgan și Tiumen, în vestul Siberiei, conform purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Autoritățile au declarat situație de urgență federală, iar costul daunelor este estimat la peste 21 de miliarde de ruble. În fața acestei situații, școlile din Orsk vor desfășura cursuri online.

În plus, barajul Orsk, care a cedat parțial, este investigat pentru neglijență și încălcarea normelor de siguranță. Rafinăria din Orsk și-a suspendat activitatea din cauza inundațiilor, iar situația rămâne critică în regiunea Orenburg.

Președintele Vladimir Putin a discutat cu guvernatorii regiunilor afectate, iar autoritățile regionale se pregătesc pentru noi inundații și creșteri ale nivelului apei.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *