Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Incendiar! Barca răsturnată în apropiere de Tuzla ar aparține Marinei din Ucraina și are la bord sisteme de bruiaj și radare – SRI face anchetă

Incendiar! Barca răsturnată în apropiere de Tuzla ar aparține Marinei din Ucraina și are la bord sisteme de bruiaj și radare – SRI face anchetă

Incendiar! Barca răsturnată în apropiere de Tuzla ar aparține Marinei din Ucraina și are la bord sisteme de bruiaj și radare – SRI face anchetă

Barca răsturnată descoperită în apropierea localității Tuzla este sub pază antiteroristă. Informații din cadrul anchetei indică faptul că aceasta ar fi proprietatea Marinei din Ucraina.

La bordul ambarcațiunii răsturnate, găsită de pescari în zona Tuzlei, a fost identificat un dispozitiv ce pare a fi o antenă de bruiaj, conform antena3.ro.

Surse din cadrul Agenției de Salvare a Vieții Omenești pe Mare sugerează că barca este dotată cu radare și sisteme de transmisie a datelor.

SRI a demarat o anchetă în legătură cu acest incident. Echipaje de la SRI investighează ambarcațiunea în portul Constanța, unde a fost adusă de la o distanță de 35 de kilometri de țărm. Există suspiciuni că barca a fost modificată, fiind observate fire și dispozitive neobișnuite.

Specialiștii consideră că există un potențial pericol, motiv pentru care zona a fost evacuată. Există indicii că ambarcațiunea aparține Marinei ucrainene și a ajuns în apropierea Tuzlei, fiind observată de pescari și raportată la 112.

Echipajele de la Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare au tractat ambarcațiunea în Dana 79, unde se află în prezent. Există posibilitatea ca aceasta să fie detonată în larg în condiții de siguranță.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *