Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Incendiu la bordul unei nave de navigație pe gheață din Rusia: un mort și trei răniți în urma incidentului

Incendiu la bordul unei nave de navigație pe gheață din Rusia: un mort și trei răniți în urma incidentului

O navă unică de navigație pe gheață a Rusiei, Katerina Velikaya, a luat foc în timp ce era în reparație la șantierul naval Dalzavod din Vladivostok, regiunea Primorsky. Parchetul din Orientul Îndepărtat al Rusiei a raportat că suprafața incendiului a fost de aproximativ 50 de metri pătrați. Tragicul incident s-a soldat cu un deces și trei persoane rănite.

Incendiul pare să fi izbucnit în jurul orei 3:00 și a fost stins după aproximativ șase ore de eforturi intense. Procuratura a menționat că investighează cauzele și circumstanțele exacte ale evenimentului.

Date despre navă

Katerina Velikaya, construită în 2020, este o navă Icebreaker clasa 7, capabilă să opereze în condițiile Cercului Arctic și să navigheze prin gheața de până la 2,5 metri grosime. Această navă poate îndeplini diverse sarcini, inclusiv transportul mărfurilor în condiții de gheață, fixarea ancorei pe alte nave, escortarea și salvarea navelor, gestionarea scurgerilor de petrol și a incendiilor externe, precum și monitorizarea calotei de gheață.

Contextul incendiilor din Rusia

Recent, Rusia a suferit pierderi semnificative în ceea ce privește navele sale militare, inclusiv nava militară de debarcare Konstantin Olshansky, care a fost afectată de o rachetă Neptune conform afirmațiilor purtătorului de cuvânt al Marinei Ucrainene. Aceasta face parte dintr-o serie de incidente care au avut loc între cele două țări, în special în regiunea Crimeei ocupate.

Într-o raportare recentă a Centrului de Comunicații Strategice al Forțelor Armate ale Ucrainei, s-a menționat că aproximativ 33% din navele de război ale flotei ruse au fost dezactivate la începutul lunii februarie 2024, inclusiv 24 de nave și un submarin, ca urmare a atacurilor intense asupra flotei ruse de la Marea Neagră.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *