Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Încep înscrierile pentru clasa 0. Ce trebuie să știe părinții

Încep înscrierile pentru clasa 0. Ce trebuie să știe părinții

Înscrierile pentru clasa pregătitoare vor începe pe data 11 aprilie. Perioada de înscriere în învățământul primar este cuprinsă între 11 aprilie-14 mai, timp în care părinții pot depune cererile-tip la școala în circumscripția căreia se află.

Copiii vor fi înscriși la şcoala de circumscripţie automat, în baza validării cererii de înscriere. Însă, pentru o altă școală decât cea de circumscripţie copilul este înscris în limita locurilor libere şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale şi, ulterior, a criteriilor specifice de departajare.

Înscrierile se fac la unitatea de învăţământ la care părinții doresc înscrierea copilului. De asemenea, cererile-tip pot fi completate online, pe site-ul dedicat, în interiorul calendarului de înscriere, dar după completarea acestora, părinţii trebuie să meargă la unitatea de învăţământ pentru care doresc înscrierea copilului în vederea validării cererii.

Criterii de înscriere în clasa 0

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2024, inclusiv;

Copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie-31 decembrie 2024-în clasa pregătitoare în baza recomandării pentru înscrierea în învăţământul primar (eliberată de unităţile de învăţământ cu nivel preşcolar sau în baza evaluării Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională/Centrului Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională – CJRAE/CMBRAE, după caz).

Cei care au nevoie de evaluarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională/Centrului Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională – CJRAE/CMBRAE o pot face până pe 10 aprilie. Evaluarea se desfășoară atât la sediul CJRAE/CMBRAE, cât și în diverse centre din județ/Municipiul București, cu prioritate în grădinițe.

Ce copii au nevoie de evaluarea CJRAE/ CMBRAE pentru a fi înscriși în clasa pregătitoare

  • copii care nu au frecventat grădinița;
  • copii care s-au întors din străinătate.

Când sunt afișate rezultatele?

29 mai (pentru prima etapă de înscriere): afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere;

29 iunie (pentru a doua etapă de înscriere): afișarea în fiecare unitate de învățământ a listelor finale cu numele copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *