Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B.DANCE și spectacolul „Alice” în premieră în România

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B.DANCE și spectacolul „Alice” în premieră în România

Compania B. DANCE aduce în premieră în România spectacolul „Alice” la cea de-a XXV-a ediţie a Întâlnirilor JTI. Evenimentul va avea loc pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Naţional Bucureşti și pe 24 și 25 iunie, ora 20:00, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS).

„Alice” este rezultatul colaborării dintre B. DANCE din Taipei și compania Tanz Luzerner Theater, sub îndrumarea coregrafului Po-Cheng Tsai. Spectacolul reinterpretează opera literară clasică într-o manieră inedită, plasând-o într-o lume fantastică cu influențe Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul impresionează prin coregrafia sa uluitoare, costumele haute couture și scenografia elegantă, creând o atmosferă stranie și profund psihologică într-o „țară a minunilor”.

Coregraful Po-Cheng Tsai, absolvent al Universității Naţionale de Arte din Taipei, a fondat B. DANCE și a dezvoltat un limbaj coregrafic distinct ce combină elemente tradiționale asiatice, dans contemporan și arte marțiale. Recunoscut pentru creativitatea sa, Tsai a fost desemnat Coregraful anului 2018 de revista germană Tanz și a primit premii prestigioase la nivel internațional.

„Întâlnirile JTI” aniversează 25 de ani de existență, fiind un eveniment de referință în peisajul cultural românesc. Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs și Comunicare JTI România, Moldova și Bulgaria, subliniază importanța seriei de evenimente în promovarea artei dansului și aducerea unor spectacole de calitate în România.

Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Teatrului Naţional Bucureşti sau online prin rețelele Eventim.ro și Bilet.ro.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *