Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Iranul acuza SUA de un atac mortal la consulatul din Damasc. Risca escaladarea conflictului?

Iranul acuza SUA de un atac mortal la consulatul din Damasc. Risca escaladarea conflictului?

Ministrul de externe al Iranului, Hossein Amir-Abdollahian, a acuzat luni Statele Unite ca fiind responsabile pentru un atac mortal la consulatul Iranului din Damasc, subordonat Israelului, care a avut loc recent. Incidentul a dus la distrugerea consulatului iranian pe 1 aprilie si la moartea a 16 persoane, inclusiv membri ai Gardienilor Revolutiei. Iranul a promis sa riposteze la acest atac, care a intensificat tensiunile regionale in contextul conflictului din Fasia Gaza dintre Israel si Hamas.

Teheranul si Damascul au acuzat Israelul de atac, insa acesta nu a confirmat implicarea. Ministrul iranian a declarat ca Statele Unite ar fi dat unda verde pentru acest atac, iar Pentagonul a negat orice implicare a armatei americane.

Reprezentantii SUA au respins acuzatiile iraniene, considerandu-le absurde si au subliniat ca nu au nicio legatura cu atacul de la Damasc. Ministrul iranian a sosit la Damasc pentru discutii cu autoritatile siriene, iar jurnalul al-Watan a indicat ca acestea se vor concentra pe repercusiunile atacului.

Israelul a lansat sute de lovituri in Siria impotriva unor tinte iraniene si pro-iraniene, de la inceputul conflictului din 2011, sustinand ca nu va permite Iranului sa se implanteze la frontiera sa.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *