Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Klaus Iohannis transmite un mesaj cu ocazia Zilei Romilor: ‘România poate fi un exemplu de societate deschisă şi democratică’

Klaus Iohannis transmite un mesaj cu ocazia Zilei Romilor: ‘România poate fi un exemplu de societate deschisă şi democratică’

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că România poate reprezenta un model de societate deschisă și democratică, evidențiind diversitatea, energia și competențele cetățenilor de etnie romă. Mesajul a fost transmis cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor și a Sărbătorii etniei romilor din România.

În discursul său, președintele a menționat importanța dialogului intercultural și a respectului reciproc pentru o conviețuire armonioasă în societate. El a subliniat că Sărbătoarea etniei romilor din România reprezintă un moment de solidaritate globală în jurul valorilor umane comune promovate.

Președintele Iohannis a adus în atenție personalitățile remarcabile de etnie romă care au contribuit la dezvoltarea țării și la patrimoniul cultural național. De asemenea, a subliniat necesitatea de a combate discursul xenofob și de a reduce inegalitățile sociale și economice care afectează comunitatea romă.

În final, președintele a evidențiat importanța asigurării accesului egal la educație, integrării profesionale și sociale pentru toți cetățenii romi, subliniind că România poate fi un exemplu de societate deschisă și democratică prin diversitatea și competențele cetățenilor săi de etnie romă.

Evenimentul intitulat ‘Romi pentru România’ este organizat la Palatul Parlamentului și marchează celebrarea Zilei Internaționale a Romilor, fiind un efort comun al diferitelor entități implicate în promovarea dialogului intercultural și a solidarității umane.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *