Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Kremlinul anunță: Vladimir Putin nu va vizita Orsk afectat de inundații

Kremlinul anunță: Vladimir Putin nu va vizita Orsk afectat de inundații

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, a comunicat că Putin nu are în plan să viziteze orașul Orsk sau alte zone din Rusia afectate de inundații în viitorul apropiat.

”Putin, deși nu se află fizic acolo, este implicat constant în această problemă. El se ocupă zilnic de aceste situații. Momentan, nu sunt programate vizite în regiune. Vom vedea evoluția situației în zilele următoare”, a declarat Peskov jurnaliștilor în cadrul unui briefing. El a fost întrebat și cum a apreciat Kremlinul comunicarea dintre guvernatorul regiunii Orenburg, Denis Pasler, și locuitorii din Orsk, care au cerut să nu fie contactați telefonic.

‘Da, am observat. Există o comunicare intensă cu populația. Toate nivelurile de conducere sunt în contact direct cu oamenii. Este o situație dificilă, iar populația primește tot sprijinul necesar’, a răspuns reprezentantul Kremlinului.

Pe 8 aprilie, a treia zi după ruperea barajului din Orsk, localnicii s-au adunat în fața clădirii administrației din Piața Komsomolskaia, cerând compensații pentru cei afectați de inundații. Oamenii au scandat ‘Putin, ajutor!’ și ‘Rușine!’. Ulterior, un grup de manifestanți a fost invitat la o întâlnire cu guvernatorul regiunii Orenburg, Denis Pasler, care a cerut să nu fie folosite telefoanele în timpul discuțiilor.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *