Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Legea care generează reacții puternice în sistemul bugetar: beneficiarii de sporuri vor primi compensații suplimentare la salariu

Legea care generează reacții puternice în sistemul bugetar: beneficiarii de sporuri vor primi compensații suplimentare la salariu

Senatul a adoptat tacit, în plenul de luni, propunerea legislativă care propune includerea sporurilor pentru condițiile de muncă în salariul de bază al personalului plătit din fonduri publice. Camera Deputaților este forul decizional pe acest proiect.

Conform proiectului, cuantumul brut al sporurilor pentru condiții de muncă, acordat pentru luna anterioară, va fi introdus în salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție și indemnizațiile de încadrare, pentru personalul care ocupă aceeași funcție și desfășoară activitatea în aceleași condiții.

Salariile de funcție și indemnizațiile vor fi majorate corespunzător. De asemenea, sporurile pentru condițiile de muncă reglementate anterior vor fi abrogate.

Legea va intra în vigoare începând cu luna următoare publicării în Monitorul Oficial. Senatul este primul for sesizat pe acest proiect, Camera Deputaților fiind decizională.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *