Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Libra Internet Bank înregistrează un profit net de 317,2 milioane de lei în 2023

Libra Internet Bank înregistrează un profit net de 317,2 milioane de lei în 2023

Libra Internet Bank a raportat un profit net de 317,2 milioane de lei în 2023, în creștere cu aproximativ 33% față de anul anterior. Activele băncii au atins valoarea de 11,1 miliarde lei.

“Libra Internet Bank a obținut un profit net de 317,2 milioane de lei în 2023, în creștere cu aproximativ 33% față de anul precedent. Activele băncii au ajuns la 11,1 miliarde lei, reprezentând o creștere anuală de 14,4%. Portofoliul brut de credite a atins 6,8 miliarde lei (+11% față de 2022). Aceste rezultate financiare sunt în curs de auditare”, a declarat banca.

În 2023, Libra Internet Bank a continuat să își îmbunătățească eficiența operațională, cu un indicator Cost to income (Cost/Venit) care a scăzut sub 40% pentru prima dată. De asemenea, procentul creditelor neperformante (NPL) a rămas scăzut, înregistrând 2,1%, sub media pieței.

Rezultatele preliminare mai arată o rentabilitate a capitalurilor proprii (ROE) de 25% și o rentabilitate a activelor (ROA) de 2,8%.

“Pentru echipa noastră, dezvoltarea activității Libra Internet Bank reprezintă un maraton susținut, iar creșterea performanței de la un an la altul nu este doar o satisfacție, ci și o motivație pentru a ne depăși. Ne menținem angajamentul de a inova în domeniul bancar, oferind produse și servicii atractive, ușor de accesat, pentru a asigura un nivel ridicat de satisfacție pentru clienții noștri”, a subliniat Cristina Mahika-Voiconi, director general al Libra Internet Bank.

Libra Internet Bank a fost înființată în 1996 în București și este parte a grupului american de investiții New Century Holdings (NCH). Banca se concentrează pe oferirea de produse și servicii specializate pentru Profesiile liberale, companiile din domeniul Imobiliar și Agribusiness. Cu o rețea de 58 de sucursale în București și alte orașe importante din România, Libra Internet Bank își menține angajamentul față de inovație și satisfacția clienților săi.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *