Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Locul uimitor unde casele se oferă gratuit, deși proprietățile sunt extrem de scumpe. Care este condiția

Locul uimitor unde casele se oferă gratuit, deși proprietățile sunt extrem de scumpe. Care este condiția

Există un loc în lume, de o frumusețe incredibilă, unde casele se oferă gratuit! Cum este posibil așa ceva? Pe insula exclusivistă Nantucket, situată la aproximativ 50 de kilometri de coasta Cape Cod, casele se oferă gratuit, chiar dacă prețul mediu al unei locuințe este de 3,6 milioane de dolari.

Prețul mediu de vânzare pe Nantucket este de 3,6 milioane de dolari, conform Realtor.com, deși multe case costă mult mai mult. De ce se oferă casele gratuit?

„Mulți dintre bogații care își petrec vara pe Nantucket cumpără proprietăți cu intenția de a construi casele visurilor lor, ceea ce înseamnă că orice structură există pe teren este efectiv de demolat”, a spus Anne Kuszpa, director executiv al Housing Nantucket, un ONG care creează locuințe accesibile pentru comunitatea insulei pe tot parcursul anului.

„Uneori, când cineva cumpără o proprietate, terenul valorează mult mai mult decât construcția de pe el”, a mai spus Anne Kuszpa pentru Business Insider.

Așadar, datorită regulii „întârzierii demolării” de pe Nantucket, orice casă cu „potențial de reutilizare” trebuie să fie anunțată în ziarul orașului timp de 30 de zile. Nu este obligatoriu să fie oferită „gratuit”, dar acest lucru a devenit o practică obișnuită deoarece majoritatea proprietarilor preferă să nu plătească costul de îndepărtare, spune Kuszpa.

„Cumpărătorul” trebuie să plătească pentru mutarea casei, ceea ce de obicei implică ridicarea ei de pe fundația actuală și plasarea pe un trailer, care este condus încet spre alt loc pe insulă.

Sursa foto: Instagram

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *