Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Lovitură dură pentru românii care stau în chirie. Prețurile explodează

Lovitură dură pentru românii care stau în chirie. Prețurile explodează

Chiriile au înregistrat o creștere medie de 2% în luna martie față de februarie, dar au crescut cu 17% comparativ cu anul 2023. Cel mai semnificativ avans de prețuri a fost înregistrat în Craiova, unde apartamentele cu 3 camere au crescut cu 28%. Bucureștiul a avut cea mai mică creștere de prețuri în sectorul 4 (+10%) și cea mai mare în sectorul 2 (+24%).

Interacțiunile între chiriași și anunțatori pe platforma Storia au crescut cu 5% în luna martie față de februarie 2024, dar au scăzut cu 4% față de martie 2023. Prețurile solicitate pentru chiriile din cele 10 orașe analizate au crescut cu 17% de la un an la altul, dar doar cu 2% de la o lună la alta.

În București, prețurile medii pentru chirii au crescut cu 17% în martie 2024 față de martie 2023, ajungând la 752 euro pentru apartamentele cu 3 camere. De asemenea, apartamentele cu 2 camere au avut o creștere de 16%, ajungând la 550 euro, iar garsonierele au crescut cu 15%, la 348 euro.

În restul țării, s-au înregistrat stagnări și creșteri ale prețurilor medii de închiriere. Craiova a avut cea mai mare creștere anuală de 28%, iar Arad cea mai mare creștere lunară de 11%. Cluj-Napoca și Iași au avut prețuri medii constante în martie față de februarie la toate categoriile de apartamente.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *