Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Ludovic Orban ‘explodează’: Acuzații de fraudare a alegerilor europarlamentare din partea actualului guvern

Ludovic Orban ‘explodează’: Acuzații de fraudare a alegerilor europarlamentare din partea actualului guvern

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, a declarat marți că există o tentativă evidentă de fraudare a alegerilor din 9 iunie de către actuala putere. El a prezentat una dintre mizeriile adoptate de guvernanți pentru a îngreuna votul unor largi categorii de cetățeni. Orban acuză că ordonanța Guvernului nu mai permite cetățenilor care nu se află în localitatea de domiciliu în ziua votului să voteze în mod simplu, ci impune obligația de a face o cerere pentru a putea vota și de a vota doar cu urna specială.

Orban a explicat că strategia de fraudare a alegerilor este evidentă, menționând că până la alegerile din acest an, cetățenii puteau vota pe listă suplimentară la orice secție de votare din localitatea unde se aflau în ziua votului. Cu toate acestea, ordonanța actuală complică exercitarea dreptului de vot, impunând cererea prealabilă și votul doar cu urna specială.

Liderul Forța Dreptei a subliniat că această măsură afectează în special studenții, cei care călătoresc în weekenduri sau locuiesc în alte localități decât cea de domiciliu, angajații care lucrează în alte zone și nu se pot deplasa în ziua votului în localitatea de domiciliu etc. Orban acuză PSD și PNL că au conceput acest plan pentru a reduce prezența la vot a acestor categorii de cetățeni, majoritatea nefiind susținători ai puterii.

În final, Orban îndeamnă românii să vină la vot și să își exercite dreptul, indiferent de obstacolele create de partidele politice. El consideră că schimbarea poate fi realizată prin participarea la vot, chiar și în fața unor dificultăți impuse de actuala legislație electorală.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *