Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Lumea se înarmează masiv. Marocul face senzație

Lumea se înarmează masiv. Marocul face senzație

Cheltuielile Europei pentru importurile de arme ajung la 480 de miliarde de dolari (443 de miliarde de euro). Cheltuielile europene pentru arme au crescut semnificativ de la invadarea Ucrainei de către Rusia. Potrivit unui raport recent al Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace din Stockholm (SIPRI), între 2019 și 2023, armele importate în Europa au crescut cu 94% față de perioada 2014-2018.

Suma totală a cheltuielilor efectuate de diferite țări a atins un record de 2,2 trilioane de dolari în 2022. Din aceste cheltuieli, Europa deține 480 de miliarde de dolari, cel mai mult în ultimii 30 de ani, conform Insider Monkey.

Artileria marocană

Dintre toate țările în care s-au înregistrat creșteri se remarcă Regatul Maroc. Această țară are un arsenal de 565 de piese de artilerie autopropulsate, 306 piese de artilerie remorcate și 208 proiectoare de rachete.

Marocul a plătit, de asemenea, Statelor Unite în aprilie 2023, 524 de milioane de dolari pentru un sistem de rachete de artilerie HIMARS.

Această țară este urmată îndeaproape în materie de investiții în sisteme de artilerie de Coreea de Nord, Polonia, România, Japonia, Vietnam, Egipt, Pakistan, Grecia, Ucraina și Iran.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *