Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Lupte grele în Donețk – Situația din Ceasiv Iar sub controlul trupelor ucrainene

Lupte grele în Donețk – Situația din Ceasiv Iar sub controlul trupelor ucrainene

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sirski, a confirmat că Ceasiv Iar rămâne sub controlul Forțelor de Apărare ucrainene, respingând toate tentativele rușilor de a pătrunde în această localitate din regiunea estică Donețk. Sirski a subliniat că situația în zona de operațiuni a Forțelor de Apărare ale Ucrainei este încă dificilă, cu armata rusă efectuând operațiuni ofensive zi și noapte, utilizând diverse tactici agresive.

Situația pe frontul din Donețk

Armata rusă continuă să desfășoare operațiuni ofensive în diferite direcții, inclusiv Bahmut, Avdiivka, Berdiciv, Orlivka, Vodiane, Pervomaisk, Novopavlivsk și altele. Sirski a menționat că cele mai intense lupte au loc în zonele Pervomaisk, Vodiane și la est de Ceasiv Iar, unde trupele ucrainene reușesc să respingă atacurile inamicului. De asemenea, situația rămâne tensionată în direcțiile Liman, Orihiv și Herson, cu rușii efectuând acțiuni ofensive locale pentru a-și restabili pozițiile pierdute.

Forțele de Apărare ale Ucrainei reușesc să-și mențină liniile și pozițiile, provocând pierderi semnificative armatei ruse. Cu toate că rușii utilizează superioritatea aeriană și echipamente militare avansate, trupele ucrainene reușesc să contracareze agresiunea inamicului.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *