Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Maia Sandu îndeamnă Guvernul să găsească rapid un spațiu nou pentru Ansamblul Hecenii

Maia Sandu îndeamnă Guvernul să găsească rapid un spațiu nou pentru Ansamblul Hecenii

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a invitat la Președinție pe dansatorii din Ansamblul „Hecenii”, după succesul din emisiunea „Românii au talent” de vineri. Tinerii dansatori au fost trimiși în semifinală de Andra, care a apăsat butonul auriu, în premieră, pentru un ansamblu.

„Acest ansamblu are nevoie de un spațiu unde să continue lucrul frumos pe care îl face. Îndemn Guvernul să găsească cât mai rapid, împreună cu administrația publică locală din raionul Sângerei, un spațiu nou, modern, care corespunde necesităților, astfel încât acești copii să poată dansa și promova tradițiile noastre în continuare. De asemenea, i-am invitat pe acești tineri minunați, alături de coreograful Dionisie Cobzălaș, la Președinție”, a declarat Maia Sandu.

Ce spun cei din Ansamblul Hecenii

„Practicăm dansul popular de aproape 10 ani. Ne știm de când eram de grădiniță, am crescut toți împreună. Ne adunăm la repetiții în fiecare săptămână, doar în weekend-uri, 2-3 repetiții. Când ne întâlnim, rupem podeaua”, a spus unul dintre reprezentanții Ansamblului „Hecenii”, înainte de a urca pe scenă. „Ne dorim să uimim juriul, publicul, prin mișcările noastre. Să afle că talentul se poate naște oriunde, chiar și în suburbii”, au completat aceștia.

Impresionată de ceea ce a văzut, Andra a apăsat butonul auriu, în premieră, pentru un ansamblu. „Aveți tot pachetul și tot ce înseamnă. Speranța că folclorul nu o să moară niciodată. Văzându-vă pe voi, viitorul sună bine”, a spus artista.

Cea de-a noua ediție a fost lider absolut de audiență, în intervalul orar 20:28 – 24:13. În rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, PRO TV avea 9.5 puncte de rating și 34.9% cotă de piață, față de locul 2 care avea 2.9 puncte de audiență și 10.7% share. De-a lungul difuzării, peste 2 milioane de români s-au bucurat de spectacol, iar în minutul de aur, la ora 21:59, peste 2.4 milioane de telespectatori erau cu ochii pe PRO TV.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *