Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Sport > Marc Brys devine selecționerul Camerunului în mijlocul unui conflict între federație și Ministerul Sportului

Marc Brys devine selecționerul Camerunului în mijlocul unui conflict între federație și Ministerul Sportului

Belgianul Marc Brys a semnat contractul de selecționer al echipei de fotbal a Camerunului, conform anunțului făcut de radioul de stat, în ciuda disputei dintre guvern și federația de fotbal. Ministrul Sporturilor l-a numit pe Brys în locul lui Rigobert Song, iar ceremonia de semnare a contractului a avut loc la Yaoundé, prezidată de ministru, dar fără prezența lui Samuel Eto’o.

Conflictul a devenit un subiect de interes național în Camerun, fiind intens mediatizat și discutat pe rețelele de socializare într-o țară unde fotbalul are o importanță deosebită. Narcisse Mouelle Kombi, ministrul Sporturilor, a subliniat că Brys și echipa sa vor urma directivele președintelui Republicii, Paul Biya.

Marc Brys, în vârstă de 61 de ani, are o vastă experiență ca antrenor, activând în Belgia, Olanda și Arabia Saudită. Obiectivele principale ale noului selecționer vor fi calificarea la Cupa Africii pe Națiuni din 2025 și la Cupa Mondială din 2026, găzduită de Statele Unite, Canada și Mexic.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *