Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Marea Britanie ia în considerare părăsirea CEDO în favoarea controlului imigrației: Premierul Rishi Sunak susține planul Rwanda

Marea Britanie ia în considerare părăsirea CEDO în favoarea controlului imigrației: Premierul Rishi Sunak susține planul Rwanda

Controlul imigraţiei primează asupra ‘apartenenţei la o instanţă străină’, a subliniat premierul britanic Rishi Sunak, sugerând posibilitatea ca Marea Britanie să renunțe la Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru a-și susține planul de azil Rwanda.

Într-un interviu recent, Sunak a apărat gestionarea ambarcațiunilor mici care traversează Canalul Mânecii, exprimând totodată disponibilitatea de a renunța la CEDO dacă acest lucru ar facilita implementarea planului său.

‘Securitatea frontierelor și controlul migrației ilegale sunt prioritare față de apartenența la o instanță străină, deoarece sunt fundamentale pentru suveranitatea țării noastre’, a afirmat prim-ministrul în cadrul programului Never Mind The Ballots al The Sun.

În timp ce unii membri conservatori ai Parlamentului au pledat pentru părăsirea CEDO, alții au avertizat că această acțiune ar putea încălca Acordul din Vinerea Mare, care impune includerea CEDO în legislația nord-irlandeză.

În ciuda criticilor, Sunak a subliniat că guvernul are ‘planuri în vigoare’ pentru implementarea Politicii Rwanda, respingând zvonurile conform cărora nu există companii aeriene dispuse să transporte solicitanții de azil în Rwanda.

În plus, premierul a apărat abordarea sa față de ambarcațiunile mici, menționând că a întreprins ‘mai mult decât orice alt prim-ministru din istorie’ pentru a gestiona această problemă.

Numărul persoanelor care traversează Canalul Mânecii a crescut semnificativ în acest an, depășind 5.000 de treceri în primele trei luni, comparativ cu anul precedent.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *