Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Marea inovație care va face din mașina electrică un adevărat rival pentru motorul diesel

Marea inovație care va face din mașina electrică un adevărat rival pentru motorul diesel

Industria auto va trebui să reducă greutatea bateriilor vehiculelor electrice cu 50% în următorii 10 ani pentru a face electrificarea semnificativă din punct de vedere ecologic, a declarat miercuri directorul general al grupului Stellantis. CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a subliniat că realizarea unui pachet de baterii pentru un vehicul electric (EV) cu o autonomie de 400 de kilometri necesită în prezent, în medie, aproximativ 500 de kilograme de materii prime suplimentare față de o mașină tradițională.

“Din punct de vedere al mediului… nu cred că are sens”, a adăugat Tavares. El a explicat că în următorul deceniu se va reduce greutatea bateriilor cu 50%, contribuind astfel la reducerea utilizării de materii prime suplimentare. Tavares a menționat că acest progres va ajuta la soluționarea problemei deficitului de litiu, un element esențial în majoritatea bateriilor actuale.

Forumul pentru Libertatea Mobilității organizat de Stellantis a fost conceput pentru a promova discuții cu părțile interesate privind problemele și tendințele mobilității și impactul acestora asupra încălzirii globale. În cadrul forumului, Tavares a exprimat opinia că hidrogenul nu reprezintă o soluție viabilă pentru mobilitatea de masă din cauza costurilor ridicate, chiar și luând în considerare producerea curată a hidrogenului.

“Mă tem că, deocamdată, accesibilitatea va fi un factor important pentru hidrogen. Pentru viitorul apropiat, va fi posibil o soluție pentru flotele marilor corporații, dar cu siguranță nu pentru cetățenii obișnuiți”, a concluzionat Tavares.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *