Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Măsuri de raţionalizare a apei potabile în Bogota din cauza fenomenului El Nino

Măsuri de raţionalizare a apei potabile în Bogota din cauza fenomenului El Nino

Primăria din Bogota va implementa începând de joi măsuri extinse de raţionalizare a apei potabile pentru a contracara scăderea rezervelor din capitala Columbiei, cauzată de fenomenul El Nino, conform informațiilor furnizate de primarul local, Carlos Fernando Galan.

Bogota, cu peste 7 milioane de locuitori, va fi împărțită în nouă sectoare, fiecare urmând să aibă furnizarea de apă întreruptă la intervale de 10 zile. Spitalele și școlile au planuri de urgență pentru a face față situației.

Planurile de raţionalizare a apei vor fi puse în aplicare treptat, începând cu primul sector joi la ora locală 08:00, când alimentarea cu apă va fi oprită complet timp de 24 de ore. Aceeași procedură se va repeta pentru celelalte sectoare în zilele următoare.

Primarul Galan a subliniat importanța solidarității locuitorilor în economisirea apei și a menționat că măsurile vor fi menținute până când rezervele de apă ale capitalei se vor reface la nivelul normal.

70% din orașul Bogota este alimentat din Parcul Natural Chingaza, iar rezervoarele Chuza și San Rafael se confruntă cu cel mai scăzut nivel din anii ’80. Autoritățile locale atribuie temperaturile ridicate și incendiile din zonă fenomenului El Nino.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *