Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Medic din Ilfov reținut în dosarul fișelor medicale falsificate. Extindere a anchetei

Medic din Ilfov reținut în dosarul fișelor medicale falsificate. Extindere a anchetei

Polițiștii din Ilfov au reținut încă o persoană într-un dosar ce privește fals intelectual și abuz în serviciu, anchetă ce vizează administratorii unei clinici medicale private și mai mulți medici suspectați că au emis în mod fals zeci de mii de fișe medicale pentru persoane ce doreau să obțină sau să-și schimbe permisul de conducere.

Conform informațiilor furnizate de Poliția județeană Ilfov sâmbătă după amiază, în baza probatoriului administrat, un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta urmează să fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri legale.

Surse judiciare au confirmat că persoana reținută este un medic. Mai multe persoane au fost anterior acuzate în acest dosar, ancheta fiind deschisă în luna ianuarie a acestui an și vizând infracțiuni de fals intelectual și abuz în serviciu.

Anchetatorii bănuiesc că, în perioada 2019-2024, administratorii clinicii împreună cu mai mulți medici au întocmit și eliberat în mod fals zeci de mii de fișe medicale necesare pentru obținerea sau schimbarea permiselor de conducere, fără ca beneficiarii să se prezinte la clinică pentru consultație. În cazul în care aceștia se prezentau, fie nu erau consultați de toți medicii menționați pe fișele medicale, fie erau consultați de persoane fără pregătirea medicală specifică.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *