Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Medicii avertizează: implantul contraceptiv a ajuns în plămânii unor femei, provocând îngrijorare

Medicii avertizează: implantul contraceptiv a ajuns în plămânii unor femei, provocând îngrijorare

O femeie în vârstă de 29 de ani, mama a doi copii, a fost șocată să afle că dispozitivul său contraceptiv ‘dispărut’ a ajuns în plămâni, iar medicii se tem că îndepărtarea acestuia ar putea provoca leziuni grave.

Rebecca Hardy, în vârstă de 29 de ani, s-a prezentat la consultație pentru a-și scoate implantul contraceptiv, pe care îl avea în brațul stâng de trei ani. Cu toate acestea, medicii nu au putut localiza dispozitivul. După o căutare laborioasă, acesta a fost găsit într-una dintre arterele pulmonare, o zonă critică pentru circulația sângelui între inimă și plămâni.

Perspectiva îndepărtării implantului a stârnit îngrijorare în rândul medicilor, deoarece exista riscul ca acesta să rupă o arteră în timpul procedurii. Având în vedere aceste riscuri, Rebecca Hardy a fost sfătuită să lase implantul în locul său actual.

Implantul contraceptiv Nexplanon, de dimensiunea unui chibrit, este conceput pentru a elibera treptat progestogen în corp pentru a preveni sarcina. Cu toate acestea, în cazul doamnei Hardy, dispozitivul a migrat în mod neașteptat în arterele pulmonare. Implanturile contraceptive sunt utilizate pe scară largă și sunt considerate sigure și eficiente. Cu toate acestea, cazurile rare de migrare pot ridica întrebări cu privire la siguranța și gestionarea acestor dispozitive.

Aceasta nu este prima dată când un implant contraceptiv a ajuns într-o locație neobișnuită. Medicii avertizează că riscul de migrare a implantului este extrem de rar, dar real. Cazurile de acest fel sunt rare, însă pot provoca complicații serioase.

Rebecca Hardy și-a împărtășit povestea pe platforma de socializare TikTok, unde clipul a devenit viral și a atras atenția asupra acestei probleme rare, dar semnificative. În ciuda traumei și a preocupărilor sale, Rebecca încearcă să gestioneze situația în continuare. Cu toate acestea, îngrijorarea legată de prezența implantului în plămâni și riscul asociat rămâne o sursă de stres pentru ea.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *