Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Economie > Ministerul Finanțelor propune majorarea subvenției la combustibili pentru transportatori

Ministerul Finanțelor propune majorarea subvenției la combustibili pentru transportatori

Ministerul Finanțelor a făcut public un proiect de act normativ prin care propune creșterea grantului acordat transportatorilor pentru motorină, de la 13 bani la 20 de bani pe litru. Prin acordarea acestui ajutor de stat, acciza plătită de transportatori până la 30 iunie 2024 va fi redusă la 1.650,95 lei/1.000 litri și respectiv 1.983,85 lei/1.000 litri pentru perioada 1 iulie 2024 până la finalul anului 2024.

Guvernul României a aprobat în luna februarie o schemă de ajutor de stat în valoare de 180 de milioane de lei pentru compensarea creșterii prețului la combustibil. Această măsură se adresează aproximativ 4000 de operatori economici licențiați în România, care desfășoară activități de transport rutier de mărfuri și persoane.

Ministrul Marcel Boloș a declarat: “Din calculele noastre a reieșit că putem suporta această creștere fără să depășim bugetul aprobat inițial de 180 de milioane lei. Această măsură vine în sprijinul operatorilor de transport rutier, ajutându-i să-și mențină activitatea și reprezintă o măsură temporară de sprijin pentru întreg mediul de afaceri.”

Eligibilitatea pentru compensarea creșterii accizei la motorină include condiții precum deținerea unei licențe comunitare eliberate în România, deținerea de cel puțin un vehicul eligibil și respectarea altor criterii specifice. Operatorii economici pot depune cereri de compensare la Autoritatea Rutieră Română pentru trimestrele calendaristice, beneficiind de această facilitate pentru toate vehiculele eligibile deținute în cursul trimestrului solicitat.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *